Vietnam : Bouwvak-arbeiders komen in opstand bij Samsung

Arbeiders van de wereld, verenig je strijd!

Afgelopen dinsdag brak bij een Samsung beeldschermenfabriek in Bắc Ninh, niet ver van de hoofdstad Hanoi, een vechtpartij uit waarbij honderden bouwvakkers waren betrokken.

vietnamworkers

Dinsdag 28 februari 2017 – Nadat een arbeider na lunchtijd – rond 13: 00 uur – was aangevallen door een bewaker van de Samsung Display *) fabriek op het Yen Phong Viglacera industrieterrein, Bắc Ninh, kwamen honderden arbeiders in opstand en meer dan duizend arbeiders verzamelden zich later buiten het bedrijf.

Bekijk video 1 op You Tube.

Volgens een ooggetuige:

“trokken de bewakers hem hun kamer in en er ontstond een vechtpartij. Vele andere arbeiders werden boos en achtervolgden de bewakers.”

De arbeiders vochten met de Samsung beveiliging. De menigte groeide aan, en al snel hadden zich meer dan duizend arbeiders buiten de Samsung beeldschermenfabriek verzameld.

Bekijk video 2 op You Tube.

Na een paar uur kwam de politie ter plekke, en na wat schermutselingen, werd menigte verspreid door de politie, die de arbeiders opriep weer aan het werk te gaan.

Het provinciale politiekorps van Bắc Ninh Police wees enkele officieren toe aan het bedrijf om de beveiligers van Samsung te helpen de orde te handhaven en onderzoek te doen naar de onruststokers.

Een Samsung beveiliger moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

-.-

*) Samsung Display is betrokken bij de vervaardiging van beeldschermen, zoals OLED displays en zal $ 2,5 miljard investeren in Vietnam. Hiermee zullen de totale investeringen in het land  op $ 6.500.000.000 komen, en zal naar verwachting de jaarlijkse productiecapaciteit van de fabriek worden verhoogd met bijna 25%.

Translated from libcom.org

Overname van dit artikel is toegestaan met  vermelding van de bron:
https://arbeidersstemmen.wordpress.com/2017/03/04/vietnam-bouwvak-arbeiders-komen-in-opstand-bij-samsung/

Vietnam : Bouwvak-arbeiders komen in opstand bij Samsung

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s