Over het verbod van het internet-platform ‘linksunten.indymedia.org’

Met een door de politie verboden discussie

De Duitse bourgeoisie heeft de – mede door haar politiediensten geprovoceerde – rellen bij de G-20 top aangegrepen om haar campagnes voor “de bescherming van de democratie” te versterken, in de aanloop naar de verkiezingen van 24 september. Al eerder werd besloten een Europese database van ‘linkse extremisten’ aan te leggen, die in feite zal dienen voor de repressie van arbeiders die breken met hun inkadering door de vakbeweging en de burgerlijk-democratische ideologie.

Sinds enkele weken uiten politie en justitie zwaar overtrokken verdenkingen ten aanzien van het zogenaamde ‘linkse extremisme’. Op allerlei plaatsen doet de politie invallen bij het ‘radicale’ milieu, waarbij dan wapens zouden worden gevonden, o.a. politieknuppels, die daar mogelijk door de politie zelf zijn neergelegd. Ter compensatie deelt de Duitse bourgeoisie ook enkele klappen uit tegen neonazi’s die, zoals bekend, gekoesterd worden door de inlichtingendiensten. Zo werd bij ultrarechts een ‘dodenlijst’ gevonden van te liquideren ultralinkse figuren. Deze gehele scala van staatsterreur wordt uitgeoefend in naam van dezelfde burgerlijke ‘democratie’ waarop ook degenen zich beroepen die ‘kritiek’ uitoefenen op het optreden van politie en justitie.

In het kader van deze walgelijke democratische campagnes heeft de Duitse staat besloten op 25 augustus jl. van de honderden ultralinkse websites uitgerekend https://linksunten.indymedia.org/ te verbieden. Dit is niet toevallig het platform waarop op 13 juli 2017 een eerste kritische bijdrage verscheen uit het ‘links-autonome’ milieu over de protesten en rellen in Hamburg tegen de G-20 top: “Gewollte Krawalle?! Beitrag zur Debatte um den Freitagabend in der Schanze” (“Gewenste rellen?! Bijdrage aan het debat over de vrijdagavond in de wijk ‘Sternschanze’”). De inleiding op het artikel Over de protesten en rellen bij de G-20 top in Hamburg van 7-8 juli verwijst daarnaar als “de eerste zwakke vragen (…) of het optreden van deze daden niet een ingecalculeerd deel van de door de staat geplande strategie is geweest.”

Om het mogelijk te maken deze discussie voort te zetten, staat de genoemde discussiebijdrage, met alle reacties die zij oogstte, hier nu vrijelijk ter beschikking (zie Bijlage).

Zij laat zien dat beslist niet alle deelnemers aan de gebeurtenissen zich achteraf tevreden stellen met victorie te kraaien over de tijdelijke afwezigheid van de politiemacht in de belegerde woonwijk, aangezien zij enkele zeer reële vragen opwerpt over de repressieve aanpak ter plekke door de staatsmacht, en daarbij betekenisvolle argumenten naar voren brengt.

Henry Cinnamon en Fredo Corvo, 30-8-2017.

Bijlage

 “Gewollte Krawalle?! Beitrag zur Debatte um den Freitagabend in der Schanze.”

Meer lezen: Over de protesten en rellen bij de G-20 top in Hamburg van 7-8 juli.

Over het verbod van het internet-platform ‘linksunten.indymedia.org’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s