Oorlog in Oekraïne: verklaring van de KRAS-IAA tegen provocateurs-verklikkers

“Generaals aan de strop” en “Dood een generaal” in de straten van Moskou

Volgende verklaring plaatsen we uit solidariteit met de anarchistische kameraden die zich in Rusland verzetten tegen de inter-imperialistische oorlog in Oekraïne. Inter-imperialistisch, want Rusland voert deze oorlog aan de ene kant van het front, en aan de andere kant voeren de Verenigde Staten oorlog, vooral door wapenzendigen, samen met de bondgenoten van NATO, AUKUS en met hulp van de EU. De arbeiders van alle landen betalen deze oorlog, met hun bloed, met trauma’s en overal met toegenomen uitbuiting (inflatie!) en verscherpte onderdrukking. Zoals in het verleden geldt in deze inter-imperialistische oorlog: strijd voor de belangen van de arbeidersklasse tegen de ‘eigen’ bourgeoisie en haar staat, uitbreiden en eenmaken van deze strijd door zelfstandige organisatie van de proletarische massa’s, overname van de bedrijven en stukslaan van de staat, alle macht aan de arbeidersraden!


Opnieuw over “anarchisten” die de principes vergeten

De afdeling van de Internationale Arbeidersassociatie in de regio van Rusland roept op tot een boycot van provocateurs en verklikkers die zich verschuilen achter de naam van “anarchisten” en die de activisten van onze organisatie bij de politie aangeven.

Ons standpunt tegen de oorlog van de kapitalistische oligarchen voor de herverdeling van de “post-Sovjet-ruimte” vindt begrip en steun bij anarchistische internationalisten in Oekraïne, Moldavië en Litouwen, met wie wij contacten onderhouden.

Maar vanaf het allereerste begin van de Russisch-Oekraïense oorlog hebben de zogenaamde “anarchisten”, die het traditionele anarchistische internationalistische standpunt van het verslaan van alle staten en naties hebben verlaten en die een van de strijdende partijen steunen, een lastercampagne tegen onze organisatie gelanceerd.

Zo hebben de voormalige anarchisten Anatoly Dubovik en Oleksandr Kolchenko, die in Oekraïne wonen, de namen en adressen van onze activisten op het publieke Internet gepubliceerd. De eerste van beiden schreef de bijbehorende tekst, en de tweede gaf hem zijn Facebook-account voor publicatie en keurde het goed. De aanleiding was dat onze organisatie een consequent internationalistisch standpunt inneemt en zowel de Russische invasie in Oekraïne als het Oekraïense nationalisme en het expansionistische beleid van het NAVO-blok veroordeelt.

De heren Dubovik en Koltsjenko probeerden schaamteloos en op een brutale manier onze IWA-afdeling zwart te maken en zonder enige reden ons een standpunt ter verdediging van het Kremlin toe te schrijven. Bovendien geven zij toe dat wij zowel Oekraïense als Russische soldaten oproepen om te weigeren te vechten.

Dit laatste betekent dat deze nep-anarchisten, door de adressen van in Rusland gevestigde anti-oorlogsactivisten te publiceren, de Russische geheime diensten en nationalistisch tuig rechtstreeks tegen hen, als tegenstanders van de oorlog, ophitsen om hen hardhandig aan te pakken! In de omstandigheden van voortdurende pesterijen, ontslagen, bedreigingen en fysieke represailles tegen anti-militairen in Rusland, komen dergelijke acties neer op een ware daad van verklikkerij met een directe aanwijzing op wie de repressiekrachten hun pijlen moeten richten.

Eens te meer zijn de nationalisten aan beide kanten van de frontlinie, geheel volgens de redenering van “wie niet met ons is, is tegen ons”, bereid om gezamenlijk hun belangrijkste tegenstanders te vernietigen, de internationalisten die weigeren te kiezen tussen oorlogvoerende staten en burgerlijke klieken, een keuze als tussen de pest en de cholera.

Anarchisten over de hele wereld zouden zich bewust moeten zijn van de schandelijke daden van de provocateurs-verklikkers en voor eens en altijd moeten weigeren ook maar iets met hen te maken te hebben, door hen voorgoed uit het anarchistische milieu te gooien en hen naar hun beschermheren en meesters van de geheime diensten en de geheime politie te sturen!

De verklaring werd goedgekeurd in een referendum van de leden van de KRAS-IWA.

Bron: Again about “anarchists” who forget the principles, aitrus.info.

Zie ook Verklaring van Internationalisten tegen de oorlog in de Oekraïne

Oorlog in Oekraïne: verklaring van de KRAS-IAA tegen provocateurs-verklikkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s