Ons bloed = hun geld

Image: AMDH Nador

Vertaald uit het Spaans: Barbaria, Nuestra sangre = su dinero

Moord op Afrikaanse proletariërs in Melilla

We zullen ze duur laten betalen

Minstens 37 van onze broeders en zusters (en nog veel meer gewonden, mishandelden, vernederden, uitgewezenen) zijn op brute wijze vermoord bij het hek van Melilla, die kunstmatige grens (zoals al die kunstmatige grenzen) die de proletariërs van Europa en Afrika scheidt, maar die de belangen van de Spaanse en Marokkaanse bourgeoisie (onder andere) verenigt om de “gevreesde” migraties op afstand te houden.

De bourgeoisie, van welke kleur dan ook, en haar smerige politici (links/rechts) hebben er geen moeite mee om het proletariaat uit te buiten en af te slachten: in de kerkers, in de oorlogen of aan de grenzen.

Repressie en racisme zijn wezenlijke elementen van de kapitalistische maatschappij en een speerpunt voor haar staten, dit is helaas niets nieuws. De linkse Spaanse regering, heeft het bloedbad toegejuicht en gevierd en de Spaanse politie heeft eraan meegewerkt, samen met de Marokkaanse politie. Dezelfde regering die beweerde het fascisme een halt te willen toeroepen, die opriep tot een breed front tegen Vox en zijn rotzooi, laat zien dat zij dezelfde shit zijn, de andere kant van de wreedheid van het kapitaal, van het extreme geweld dat het nodig heeft voor het behoud van zijn belangen en zijn macht.

Dit bloedbad maakt deel uit van de macabere spelletjes van hun belangen in het huidige moment van crisis en oorlog. De nieuwe pacten met Marokko, het tekort aan gas door de oorlog in Oekraïne, de strategische behoeften van Europa en de concurrentie met de kapitalisten van het Oosten en het Westen, dwingen tot een toename van de repressie aan de grenzen en de afbetaling van de aangegane schulden met het bloed van onze eigen mensen.

Ondertussen dineren en feesten de generaals van het westerse kapitaal (onder de vlag van de NAVO) in het Prado Museum, terwijl zij zich bewapenen en de volgende offensieven voorbereiden van een oorlog die er al is, die altijd al een oorlog tegen onze klasse was. Onze linkse regering schept op, en belooft haar eigen wapenbudget te verdubbelen. Zij vertellen ons dat het is voor het verdedigen van de democratie (die afschuwelijke vorm van dictatuur van het kapitaal) en onze “manier van leven”… welk leven, dat van uitbuiting, ellende en dood, dat van onze broeders die op het hek zijn gedood?

Tienduizenden migrerende proletariërs, broeders en zusters, kameraden, menselijke wezens, zijn de afgelopen jaren gestorven als offers op het bloedzuigersaltaar van de accumulatie van het kapitaal, van zijn winsten, aan de grenzen die verdedigd worden door de democratie van het kapitaal. Al deze sterfgevallen zijn niet toevallig, zij zijn het zoveelste gevolg van de kapitalistische catastrofe, zoals die van zovele andere anonieme proletariërs. Het is niet overbodig te herinneren aan alle doden en martelingen in de AZC’s, op het mediterrane “kerkhof”, of door toedoen van de politie, zoals de dood van de straatverkoper Mbaye in 2018, die de woede van honderden migranten- en ook autochtone proletariërs, tegen de politie (deze gewapende vleugel van de staat) opwekte.

Racisme maakt deel uit van dit systeem, het geweld dat de kameraden migranten ondergaan is een geweld dat zij ondergaan als proletariërs (naakte menselijke wezens die geconfronteerd worden met het geweld van het kapitaal), hun reactie is onze reactie, hun strijd is onze strijd, de strijd van een klasse die moet breken met alle afscheidingen en verschillen die ons binden aan de ellende van deze wereld.

Solidariteit en strijd tegen het racisme van de staat en zijn politiegeweld

Voor de klasseneenheid van het proletariaat

Weg met het kapitaal, de staten en de grenzen!

30 juni 2022

Vertaald met http://www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Ons bloed = hun geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s