Over dit blog

Wat is ‘arbeidersstemmen’?

‘Arbeidersstemmen’ bestaat uit een website en dit blog ter bevordering van de zelfstandige arbeidersstrijd. Daarbij gelden de volgende drie basisstandpunten:

  • Voor een menselijke wereld, zonder oorlog, zonder terreur, zonder kapitaal, zonder staat.
  • De arbeiders hebben geen vaderland.
  • Alle macht aan de arbeidersraden.

Meer uitgebreid zijn de standpunten te vinden in 10 stellingen over de komende revolutie.

In dit blog geeft ‘arbeidersstemmen’ informatie over:

  • actuele arbeidersstrijd
  • over de maatschappelijke, economische en politieke context van de klassenstrijd

Wanneer teksten op het blog zijn overgenomen wil dat niet zeggen dat deze volledig overeenstemmen met de uitgangspunten van ‘arbeidersstemmen’. Zo nodig wordt dit in de inleiding of in een naschrift aangeven.

Op de website verschijnen naar aanleiding van de actualiteit theoretische en historische teksten voor een beter begrip van de actualiteit.  

In haar strijd om haar levensomstandigheden verandert de arbeidersklasse zichzelf van uitgebuite en onderdrukte klasse in een revolutionaire klasse die in staat is de hele maatschappij om te wentelen. De daarmee overeenkomende ontwikkeling van het proletarisch bewustzijn manifesteert zich in een proces van individuele reflectie en gezamenlijke discussies, waarin uiteenlopende en veranderende standpunten naar voren komen. In dit proces speelt ‘arbeidersstemmen’ een rol door uit te gaan van de historische standpunten van de proletarisch internationalistische stroming in de arbeidersbeweging die in Nederland en België bekend staat als radencommunisme.

‘Arbeidersstemmen’ staat open voor discussie met belangstellende individuen met allerlei opvattingen die op zoek naar verheldering dezelfde open houding vertonen. Met organisaties waarmee we dezelfde drie basisstandpunten delen, is een gedeeltelijke samenwerking mogelijk. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s